Bio-kutak logo

SURUTKA U PRAHU

SURUTKA U PRAHU

Šifra: 211

260 RSD

Jedinica mere: kilogram

Zemlja porekla: POLJSKA

SURUTKA U PRAHU

Opis:

Surutka je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline. Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holesterola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastanak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru. Surutka se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase. S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka. Surutka u prahu se vrlo jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost. Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biološka vrednost.

Sastav:

surutka u prahu, hidrogenizovana palmina mast, proteini soje i aroma mleka.

Nutritivne vrednosti:

Prosečne hraniljive vrednosti na 100g: energija 482 kcal , masti 23,2 g od kojih zasićene:11,1 g. Ugljeni hidrati 58,6 g od kojih šećeri : 0,7g Proteini: 10 g. So 2,7 g.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.