Bio-kutak logo

ORGANSKI CEJLONSKI CIMET U PRAHU

-15%
ORGANSKI CEJLONSKI CIMET U PRAHU

Šifra: 14

3300 RSD3900 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: na merenje

Proizvođač: DTC

Zemlja porekla: ŠRI LANKA

ORGANSKI CEJLONSKI CIMET U PRAHU

Opis:

Organski cejlonski cimet u prahu (lat. Cinnamomum zeylanicum nees) je jedini pravi cejlonski cimet. Izuzetno je redak na našem tržištu, pošto je mnogo više zastupljeniji kineski cimet. Za razliku od kineskog cimeta (lat. Cinnamomum cassia) koji raste u Kini i Indoneziji,ovaj cimet dolazi direktno sa podneblja Šri Lanke (Cejlona). Ono što je najbitnije jeste da sadrži neznatne količine supstance kumarina, a kojom inače obiluje kineski cimet (do 1200 puta više od cejlonskog). Inače, kumarin kod preteranog konzumiranja može da ošteti jetru i bubrege. Cimet se zbog svojih nutritivnih vrednosti ne smatra samo začinom, već i superhranom.

Sastav:

Organski cejlonski cimet

Nutritivne vrednosti:

Prosečne hraniljive vrednosti na 100g: energija 1034 kJ/247 kcal Ugljeni hidrati 50,59 g Ukupne masti:1,24 g Vlakna : 53,1g Proteini: 3,99 g. Holesterol 0 g.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.