Bio-kutak logo

ETARSKO ULJE NARANDŽA 10ml

ETARSKO ULJE NARANDŽA 10ml

Šifra: 679

230 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: HERBATERIA

ETARSKO ULJE NARANDŽA 10ml

Opis:

Etarsko ulje narandže jača osećaj sopstvenih vrednosti i svesti da zaslužujemo ljubav. Umiruje i opušta, pruža dobro raspoloženje i optimizam. Deluje antiseptički i antireumatski. Poznato je po svom revitalizirajućem svojstvu na kožu. Ublažava bore i dermatitis, pomaže kod mišične napetosti i grčeva. Ima efekat čišćenja kože i blago dezinfekciono i antibakterijsko dejstvo.

Uputstvo:

Etarsko ulje narandže odlično je za ukljanjanje depresije, strahova i napetosti. Koristi se u inhalacijama za ubrzavanje oporavak nakon gripa i prehlade. U proizvodima za negu kose sprečava njeno mašćenje. Pruža olakšanje kod upalnih procesa na koži i pomaže u lečenju otečenog tkiva, stimulišući cirkulaciju krvi. Prisutno je u preparatima za uklanjanje celulita jer pomaže eliminaciju raspadnih produkata razmene materija pod kožom. Eterično ulje narandže regeneriše ćelije kože. Preporučuje se za negu suve kože i ublažavanje bora. Kao ulje za masažu opušta i daje energiju telu posle napornog dana. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Odlično se meša sa gotovo svim drugim etarskim uljima oplemenjujući njihov miris. UPOZORENJE: Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eterskog ulja narandže pre sunčanja ili solarijuma. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne sme doći u kontakt sa očima. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.