Bio-kutak logo

ETARSKO ULJE LIMUNA 10ml

ETARSKO ULJE LIMUNA 10ml

Šifra: 681

340 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: HERBATERIA

ETARSKO ULJE LIMUNA 10ml

Opis:

Etarsko ulje limuna poznato je po svom antioksidacionom i antiseptičkom delovanju, kako na disajne organe, tako i na kožu. Deluje na streptokoke i stafilokoke. Smatra se da ima i adstrigentno, antivirusno i stimulativno svojstvo. Osvežava i stimuliše, uklanja umor, strahove i nervnu napetost. Jača koncentraciju, bistri misli. Deluje na na zidove kapilara i vena i pojačava cirkulaciju. Osvežava prostor i uklanja miris dima.

Uputstvo:

Etarsko ulje limuna se može koristiti u aroma lampama - što je naročito preporučljivo u vreme infekcija (bolesna osoba u kući, vreme gripa i sl.) Na taj način ćete ne samo dezinfikovati prostor u kojem se nalazite, već i olakšati tegobe izazvane gripom, prehladom, bronhitisom i upalom sinusa. Etarsko ulje limuna deluje stimulativno i uklanja umor. Unosi vedrinu i budi želju za životom. Uz druga etarska ulja sličnog delovanja, glavni je sastojak u proizvodima za lomljive i krte nokte, proširene vene i kapilare, akne, bradavice...Razblaženo (ne nanosi se direktno na kožu) sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...) vrlo je korisno za masnu kožu i kosu. U tonicima i drugim preparatima za negu lica koristi se za osvežavanje umorne kože. Odličan je saveznik i u borbi protiv celulita. UPOZORENJE: Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eterskog ulja limuna pre sunčanja ili solarijuma. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne sme doći ni u kontakt sa očima. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.