Bio-kutak logo

ETARSKO ULJE KARANFILIĆA 10ml

ETARSKO ULJE KARANFILIĆA 10ml

Šifra: 685

270 RSD

Jedinica mere: komad

ETARSKO ULJE KARANFILIĆA 10ml

Opis:

Etarsko ulje karanfilića je bezbojna tečnost, karakterističnog mirisa i naljutog ukusa, dobijena destilacijom pomoću vodene pare iz svežih ili osušenih izdanaka karanfilića. Deluje kao snažan antiseptik, antiviralno, antibakterijski i protivgljivično. Ublažava smetnje disajnog sistema (bronhitis), reumatizma, artritisa, probleme sa varenjem i nadimanjem, kao i upalne procese u usnoj šupljini. Preporučuje se: -Antiseptično deluje na crevnu floru i stimuliše motoriku organa za varenje. -Efikasno je u slučaju prisustva Kandide -Stimuliše kontrakcije materice i može se koristiti dve nedelje pre termina porođaja za harmonizvanja kontrakcija. Korisno je i u slučaju bolnih kontrakcija.

Uputstvo:

Oralno: -Protiv nadimanja i za normalizaciju crevne flore: 1 kap etarskog ulja karanfilića pomešati sa 1-2 kafene kašičice biljnog ulja i piti dva puta dnevno. Mere opreza: -Nerazblaženo etarsko ulje karanfilića ne nanositi direktno na kožu. -Ne preporučuje se korišćenje etarskog ulja karanfilića kod dece mlađe od 12 godina -U slučaju da dođe do iritacije očiju etarskim uljem karanfilića, što pre oči isprati hladnom vodom i po potrebi potražiti pomoć lekara. -Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo, o indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.