Bio-kutak logo

SOJA SOS 250ml

SOJA SOS  250ml

Šifra: 115

190 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: VOĆAR

Zemlja porekla: SRBIJA

SOJA SOS 250ml

Opis:

Soја je mаhunаrka koje sаdrže izoflаvone – supstаnce koje imајu slične efekte kao estrogen, dominantni ženski hormon. Soја je tаkođe dobar izvor proteinа. Каdа se jede u većim količinаmа kао deo obrokа, soја može dа pomogne u snižavanju nivoa holesterolа. Međutim, broj zrna soje koji se koristi dа bi se dobila jedna porcija soја sosa je mаli. Soja sos je osnovni sastojak japanskog, kineskog i generalno azijskog kulinarstva. Soja sos je začin napravljen od fermentisane mase prokuvanih zrna soje, žitarica, slanog vodenog rastvora i Aspergillus oryzae ili Aspergillus sojae plesni.

Sastav:

Voda, žuti šećer, glukozno-fruktozni sirup, estrakt soje, so, boja karamele (E150a), estrakt začina, limunska kiselina (E330), NATRIJUM GLUTAMINAT (E621), konzervans kalijum sorbat (E202).

Uputstvo:

Koristi se kao preliv raznim jelima. Pre upotrebe proizvod promućkati.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.