Bio-kutak logo

PUTER OD INDIJSKOG ORAHA 170g

PUTER OD INDIJSKOG ORAHA 170g

Šifra: 138

600 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LUČAR doo

Zemlja porekla: SRBIJA

PUTER OD INDIJSKOG ORAHA 170g

Opis:

Namaz izuzetno prijatnog, jedinstvenog i fantastičnog ukusa, svojstvenog pečenom jezgru indijskog oraha. Osim omega 6, sadrži i omega (oleinsku) masnu kiselinu (oko 60% u masnoj fazi), što ga čini izuzetnom namirnicom za prevenciju povišenog nivoa holesterola u krvi. Bogat je biljnim proteinima, prehrambenim vlaknima i različitim mineralima. Nutricionisti preporučuju upotrebu putera od indijskog oraha u ishrani dijabetičara, kao zamenu za slatke kremove, i - uprkos njegovoj visokoj energetskoj vrednosti - kod dijeta za mršavljenje. Umereno konzumiranje ove namirnice obezbeđuje organizmu osećaj sitosti i mnogo energije. Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava. Namaz izmešati pre upotrebe.

Sastav:

Jezgro indijskog oraha 100%.

Uputstvo:

Osim kao namaz, puter od indijskog oraha je idealan dodatak poslasticama, kuvanim jelima, sosovima, prelivima za različite vrste salata i sl.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 2547kJ/612kcal. Proteini 32.1 g, ugljeni hidrati 19.1 g, šećeri 8.6 g, masti 45.3 g, zasićene masne kiseline 8.9 g, mononezasićene masne kiseline 26.0 g, polinezasićene masne kiseline 10.3 g, vlakna 12.6 g, so 0.6 g

Alergen info:

Mogući su tragovi kikirikija, susama, badema, lešnika i indijskog oraha.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.