Bio-kutak logo

PAHULJICE OD SPELTE 500g

PAHULJICE OD SPELTE 500g

Šifra: 120

200 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: JEVTIĆ

Zemlja porekla: SRBIJA

PAHULJICE OD SPELTE 500g

Opis:

Speltine pahuljice su veoma zdrava namirnica.Nisu termički obrađene i sušene su na vazduhu. Neka istraživanja su pokazala da redovna upotreba speltinih pahuljica snižava holesterol za 15%. Verujemo da je tako, jer je spelta sama po sebi odlična za regulisanje holesterola i drugih stanja u organizmu. Speltine pahuljice se proizvode jednostavnim procesom koji ne umanjuje njenu hranljivu vrednost. Postupak proizvodnje se sastoji iz: čišćenja (neoljuštena spelta se čisti od zemlje, pleve, prašine i drugih loših primesa), ljuštenja (prilikom čega se odvajaju šuplja i polomljena zrna), sortiranja zrna (sortiranje oljuštenih i neoljuštenih zrna), vlaženja i zaparivanja, presovanja.

Uputstvo:

Speltine pahuljice su savršene za doručak. Možete ih potopiti u jogurt, kefir, mleko, pa čak i vodu i napraviti musli ili granolu (dodatke stavite po želji). Takođe možete napraviti kašu (skuvate ih u mleku ili vodi i dodate cimet, kakao, med, semenke, voće itd.) ili ih koristiti kao dodatak kolačima i hlebovima.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.