Bio-kutak logo

BANČA ČAJ ORGANSKI 50g

BANČA ČAJ  ORGANSKI 50g

Šifra: 8600101220165

520 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: MITOKU

Zemlja porekla: JAPAN

BANČA ČAJ ORGANSKI 50g

Opis:

Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu. Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama, da bi se sačuvala divna aroma. Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze. Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Sastav:

Organski zeleni čaj banča.

Uputstvo:

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min. Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka. Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa. Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta). Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.