Bio-kutak logo

ALGE HIDŽIKI 25g

ALGE HIDŽIKI  25g

Šifra: 297

580 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: MITOKU

Zemlja porekla: JAPAN

ALGE HIDŽIKI 25g

Opis:

Hidžiki alge sadrže deset puta veću količinu kalcijuma nego ista količina mleka, sira ili drugih mlečnih proizvoda. Veoma su korisne u ishranu dijabetičara. Gvožđe (55mg na 100gr sušenih algi) potpomognuto kalcijumom (1400 mg u 100gr sušenih algi), koji omogućava njegovu ugradnju, popravlja kvalitet krvi. Natrijum, kalijum, fosfor i jod su neophodni minerali koji regulišu metaboličke procese u organizmu. Vitamini B1, B2, B3 omogućavaju nesmetano funkcionisanje nervnog sistema, ojačavaju zidove kapilara i obnavljaju crevnu floru. U tradicionalnoj medicini hidžiki alge se koriste za jačanje creva jer imaju jako antiseptičko i antitoksično delovanje (uništavaju bakterije truljenja). Popravljaju krvnu sliku. Ojačavaju zidove kapilara. Uništavaju bakterije truljenja. Poboljšavaju funkcionisanje creva.

Uputstvo:

2 supene kašike hidžiki algi 1 šolja vode 2 kašičice šoju sosa (shoyu) Oprati hidžiki alge hladnom vodom i ocediti. Dodati šolju vode i ostaviti da se tope 3-4 minuta. Staviti na vatru i pustiti da proključa. Smanjiti vatru na najmanje, poklopiti i ostaviti da se kuva 30 do 40 minuta. Dodati šoju sos, promešati i ostaviti otklopljeno da se kuva dok ne ispari višak vode. Ako ste pripremili preveliku količinu hidžiki algi možete ih odložiti u frižider, jer se one u njemu mogu dobro očuvati. Ova končasta alga je izvrsna u kombinaciji sa povrćem. Priprema se tako što se korenasto povrće (šargarepa, celer, paškanat) iseče na štapiće ili kolutove i dinsta kratko na susamovom ulju preko čega se stave oprane hidžiki alge, zatim se doda čaša vode i bez mešanja nastavi se kuvanje. Sve ostalo ide prema originalnom receptu. Hidžiki alge mogu se pržiti i peći u dubokom ulju. Leti Japanci ih rado jedu u salatama, uz malo šoju sosa.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.