Bio-kutak logo

ZELENO SOČIVO

-29%
ZELENO SOČIVO

Šifra: 288

200 RSD280 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

Zemlja porekla: Rusija

ZELENO SOČIVO

Opis:

Sočivo sadrži visoke koncentracije vitamina B pomešanog sa ugljenim hidratima. Zbog toga je sočivo preporučljivo svima koji su fizički aktivni, sportistima ili ljudima koji obavljaju teške fizičke poslove. Bogato je i mnogim mineralima, a naročito gvožđem. Takođe sadrži velike količine lizina, koji uglavnom nedostaje žitaricama, pa je sočivo u kombinaciji sa nekom žitaricom idealan kompletan obrok, bogat aminokiselinama. Sočivo može klijati, pa kao takvo, može se dodavati raznim gulašima i čorbama, a još je bolje jesti ih sirove u salati ili sendviču.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost 1529kJ/360kcal Masti 0.8 g od kojih zasićene masne kiseline 0.2 g, ugljeni hidrati 60.8 g od kojih šećeri 4.8 g, proteini 27.4 g, so 0.04 g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.