Bio-kutak logo

VIRAK-VRKUTA-GOSPIN PLAŠT

VIRAK-VRKUTA-GOSPIN PLAŠT

Šifra: 498

1500 RSD

Jedinica mere: kilogram

VIRAK-VRKUTA-GOSPIN PLAŠT

Opis:

Sam narodni naziv govori da je velika pomoć ženama - skoro da se ne može nabrojati za šta je sve lekovita. Ipak treba istaći najvažnije: vrkuta leči pojačani sekret, policistične jajnike, bolne menstruacije, koje i reguliše, a pospešuje i olakšava porodjaj. Pomaže kako u klimakteričnim, tako i u pubertetskim smetnjama (za ove zadnje pije se čaj od vrkute i hajducke trave, u razmeri 1:1).Ne smeju je uzimati oni koji boluju na zuč ili imaju gastro probleme. : Ona skuplja i zateže tkivo, potpomaže izbacivanje vode iz organizma, jača srčani mišić, leči upale, čireve, čak i ako su zapušteni. Kod slabunjave dece - i odraslih -deluje protiv mišićne slabosti i slabosti udova.Vrkuta jača i na taj način što deluje protiv malokrvnosti. Kod žena koje se teško poradjaju leči slabost materice, a zaštita je i od pobačaja. Bilo bi poželjno da svaka buduća majka od treceg meseca trudnoce pije čaj od ove biljke. Kad se pomeša sa hoću-neću travom (Capsella bursa-pastoris) vrkuta predstavlja univerzalan lek protiv svih ženskih bolesti, čak i protiv ispadanja materice.

Sastav:

Virak .

Uputstvo:

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2,5 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno oko 10 minuta i procediti. . Pije se uvek u gutljajima.doza je 2 šolje na dan, a posle porodjaja se pije puno caja prvih 8-10 dana. Virak je odlican i kao sredstvo protiv ugojenosti, dovoljna je kolicina od 2-3 šolje na dan, i vitka linija je obezbedjena.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.