Bio-kutak logo

UVIN ČAJ

UVIN ČAJ

Šifra: 296

1300 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

UVIN ČAJ

Opis:

Zbog arbutina list deluje kao uroantiseptik a zbog tanina kao adstringens. U organizmu se glikozidi hidrolizuju dajući hidrohinon odnosno metil-hidrohinon koji se izlučuje mokraćnim putevima i deluje antiseptično slično ostalim fenolima i mokraća se oboji maslinasto zeleno. Preporučuje se uzimanje sode bikarbone (6-8g dnevno) radi postizanja pH>8 kada je antiseptično i antibakterijsko dejstvo aktivnih principa najoptimalnije. Arbutin deluje i kao diuretik. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Sastav:

List uve 100%.

Uputstvo:

Јednu kašičicu čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 20 minuta i procediti. Za pripremanje manje gorkog napitka jednu kašičicu čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl hladne vode, ostaviti da odstoji 12 sati uz povremeno mešanje i procediti. VAŽNE NAPOMENE Piti pola kafene kašičice sode bikarbone (oko 2g) 1 sat pre uzimanja čaja. Sveže pripremljen čaj piti 3-4 puta dnevno pre jela, najduže 7 dana i ne više od 5 puta godišnje. Nije preporučljivo tokom trudnoće i dojenja, kod osoba sa oštećenjem retine ili ozbiljnijim oštećenjem jetre i kod dece mlađe od 12 godina. Od neželjenih dejstava uva može izazvati mučnine, povraćanje, iritaciju želuca i tamnu obojenost mokraće.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.