Bio-kutak logo

ULJE ORAHA HLADNO PRESOVANO 250ml

ULJE ORAHA HLADNO PRESOVANO 250ml

Šifra: 8606106334012

1060 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LINUM

Zemlja porekla: SRBIJA

ULJE ORAHA HLADNO PRESOVANO 250ml

Opis:

Hladno presovano ulje oraha sadrži vitamine A, C i E. Vitamini A i C jačaju antioksidativna svojstva a vitamin E štiti membranu ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala. Takođe, sadrži i značajne količine vitamina B-1, B-2 i B-3. Hladno presovano ulje oraha je bogat izvor fosfora, kalcijuma, kobalta, gvožđa, joda i flavonoida. Organski jod iz orahovog ulja reguliše rad štitne žlezde (hipo i hiper funkcije). Poboljšava zdravlje srca, poboljšava cirkulaciju, snižava pritisak. Zajedno ovi efekti znače smanjenje rizika od ateroskleroze, srčanog i moždanog udara. Poboljšava memoriju, povećava koncentraciju, smanjuje anksioznost i pomaže u razvoju motorike. Kompleksan sastav ulja oraha ima zdrastvenog značaja za mozak i srce.

Sastav:

100% čisto hladno presovano jestivo biljno ulje jezgra oraha.

Uputstvo:

Ulje oraha je veoma osetljivo na oksidaciju s toga se koristi u pripremanju hladnih jela, salata i sveže testenine kao delikatesno ulje. Najbolje ga je koristiti nekuvano ili u hladnim sosevima. Sjajno je u salatama, posebno kada se kombinuje sa komadićima oraha. Nanosi se tanak sloj na piletinu i ćuretinu pečenu na žaru pre serviranja. Posebno značajna primena ulja oraha je u nezi kože i kose. Ulje oraha štiti kožu zahvaljujući svom antibakterijskom, antioksidativnom i antiinflamatornom dejstvu. Antioksidanti pokazuju potencijal u smanjenju linija i bora na koži, pomažući da koža izgleda mlađe. Orahovo ulje sadrži značajne količine kalijuma, koji stimuliše rast kose i produkciju novih ćelija, i štiti vlas kose.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.