Bio-kutak logo

ULJE OD MAKA HLADNO PRESOVANO 250ml

ULJE OD MAKA HLADNO PRESOVANO 250ml

Šifra: 133

640 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LINUM

Zemlja porekla: Srbija

ULJE OD MAKA HLADNO PRESOVANO 250ml

Opis:

Hladno ceđeno makovo ulje je vrlo bogato alfa, gama tokoferolima i sterolima. Sadrži od 45 % do 50 % nezasićenih masnih kiselina kao što su oleinska i linolna. U mnogim zemljama, koje su tredicionalno veiliki proizvođači maka (Mađarska, Češka, Holandija), hladno ceđeno makovo ulje se koristi kao prirodan eliksir za osteroporozu. Takođe pomaže u razvoju kostiju i njihovoj zaštiti. Vrlo popularno i zastupljeno ulje u ishrani sportista, zbog svoje osobine da opušta mišiće, jača nerve, ublažava bolove, povećava moć koncentracije i jača odbrambeni mehanizam organizma. Određene studije su pokazale pozitivan efekat konzumiranja makovog ulja na plodnost kod žena, kao i povećanju mlečnosti kod dojilja. Hladno ceđeno makovo ulje se koristi u proizvodnji raznih kako lekova tako i medikamenata, u pedijatrijskoj medicini koristi se kao nosač joda. A u narodnoj medicini se koristi kao pomoćno sredstvo u lečenju tromboze i embolije.

Sastav:

Hladno presovano, nerafinisano, jestivo ulje od semena maka 100%

Uputstvo:

Tradicionalno se koristi u orijentalnoj kuhinji, a jelima se dodaje na kraju kuvanja. Makovo ulje je delikatesno salatno ulje, čija će aroma posebno obogatiti jela od maka, peciva kao i različite deserte i pripremu mojoneze.. Zbog svog karakterističnog ukusa, odličan je izbor za salate, pogotovo voćne.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.