Bio-kutak logo

ULJE LEŠNIKA HLADNO CEĐENO 100ml

ULJE LEŠNIKA HLADNO CEĐENO 100ml

Šifra: 111.14

489 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LINUM

Zemlja porekla: SRBIJA

ULJE LEŠNIKA HLADNO CEĐENO 100ml

Opis:

Ulje lešnika je hladno ceđeno, nerafinisano ulje dobijeno iz jezgra lešnika. Hladno ceđeno ulje lešnika sadrži visok procenat tokoferola što mu daje posebnu nutritivnu vrednost. Konzumiranjem lešnikovog ulja samo manji deo vitamina E se troši za zaštitu mononezasićenih kiselina, a veći deo ostaje na raspolaganje organizmu kao „zaštitni faktor“ u raznim oksidativnim procesima. Vitamin E je neophodan za zdrav srčani mišić kao i za ostale mišiće u telu. Takođe je neophodan za funkcionisanje reproduktivnog sistema. Vitamin E sprečava raspad crvenih krvnih zrnaca tako da služi kao preventivni faktor od anemije. Hladno ceđeno lešnikovo ulje sadrži oko 80% nezasićenih masnih kiselina, a zasićenih manje od 10%. Visoka koncetracija antioksidanata i nezasićenih masnih kiselina sprečavaju rast holesterola u krvi, daju energiju organizmu kao i zaštitu od spoljnih negativnih faktora. Hladno ceđeno ulje lešnika pomaže u regulaciji šećera u krvi, te ga mnogi stručnjaci preporučuju obolelim od dijabetisa.

Sastav:

100% čisto hladno presovano jestivo biljno ulje jezgra lešnika.

Uputstvo:

Koristi se kao preliv za salatu, dobro se slaže sa citrusnim voćem, malinama i drugim prirodno slatkim namirnicama. Ulje lešnika je odlična zamena za maslinovo ulje u pesto sosu jer neverovatno dobro apsorbuje oštru aromu bosiljka. Za spoljašnju upotrebu: Hranjivo ulje za masnu kožu i kosu Sadrži vitamin E, B6, esencijalne masne kiseline i minerale (magnezijum, selen, gvožđe) Bogato antioksidativnim materijama i biljnim fenolima, usporava starenje kože Regeneriše, omekšava i zateže kožu Pogodno za negu kože sklone aknama Čisti pore i reguliše lučenje sebuma Lako se apsorbuje i ne ostavlja uljani trag na koži

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.