Bio-kutak logo

ULJE KUKURUZNIH KLICA 500ml

ULJE KUKURUZNIH KLICA 500ml

Šifra: 125

470 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: UVITA

Zemlja porekla: SRBIJA

ULJE KUKURUZNIH KLICA 500ml

Opis:

Ovo ulje dobija se iz klica kukuruza, tamnocrvene je boje i svojstvenog mirisa. Bogato je polinezasićenim masnim kiselinama (ukupno 83%). Najzastupljenija je linolna (54%) i oleinska masna kiselina. Ovo je ulje stabilnije od drugih jestivih ulja jer ne sadrži linoleinsku kiselinu, a sadrži dosta vitamina E (tokoferola) koji doprinosi stabilnosti ulja. Ulje kukuruznih klica: pozitivno deluje na regeneraciju kože, blagotovorno deluje na nervni sistem, poboljšava međućelijsku razmenu i pospešuje rad polnih žlezda .

Uputstvo:

Ulje kukuruznih klica najčešće se koristi kao saltano ulje ali i kao sirovina za proizvodnju majoneze i margarina . Vitamin E, kojim je ovo ulje bogato, na temperaturama višim od 140 stepeni biva uništen. Ukoliko pečete ili kuvate sa ovim uljem nemojte ga izlagati temperaturama višim od 140 stepeni.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.