Bio-kutak logo

ULJE KIKIRIKIJA HLADNO CEĐENO 250ml

ULJE KIKIRIKIJA HLADNO CEĐENO 250ml

Šifra: 8606106334418

460 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LINUM

Zemlja porekla: SRBIJA

ULJE KIKIRIKIJA HLADNO CEĐENO 250ml

Opis:

Ulje kikirikija je vrlo bogato vitaminom E, 100g svežeg ulja sadrži 15,69 mg α- tokoferola i 15,91 mg γ- tokoferola. Vitamin E smanjuje broj slobodnih radikala koji imaju štetno dejstvo na ćelije ljudskog organizma. Takođe, pomaže u održavanja imunološkog sistema koji štiti organizam od bakerija i virusa. Vitamin E je neophodan za formiranje crvenih krvnih zrnaca, signalizaciju ćelija i sprečavanje ugrušavanja krvi. Ulje kikirikija sadrži resveratrol, polifenolni antioksidans koji ima pozitivno dejstvo kao antikancerogen i na degenerativne nerve bolesti. Usporava pojavu kognitivnih poremećaja kao što su Alchajmerova bolest i demencija. Ulje kikirikija ima višenamensko pogodno dejstvo na ljudski organizam. Efikasno je sredstvo za izlučivanje žuči kao i za otklanjanje drugih želudčanih tegoba. Štiti organizam od problema sa probavom, dijareje. Snižava visok krvni pritisak i kontroliše nivo holesterola. Konzumiranje kombinacije masnih kiselina i ugljenih hidrata pomaže usporavanju aprsorpciju šećera u digestivno traktu i dovodi do sporijeg porasta šećera u krvi. Međutim, značajnija je uloga nezasićenih masnih kiselina u kontroli nivoa šećera u krvi. Kao bogat izvor proteina, ulje kikirikija bi se trebalo kozumirati u umerenoj količini dnevno za izgradnju mišića i jačanje tela. Poboljšava funkciju digestivnog trakta i vrlo je efikasan na smanjivanju telesne težine.

Sastav:

100% hladno ceđeno ulje kikirikija.

Uputstvo:

Hladno ceđeno ulje od kikirikija ima duboko žutu boju, prijatnog je mirisa i slatkog ukusa. U kulinarstvu ima široku primenu zahvaljujući svojoj termostabilnosti, idealno je za pečenje i prženje (čaj i u „dubokom ulju“). Koristi se za kuvanje, pečenje, prženje, za pripremu soseva, dresinga, kao i začinsko salatno ulje. 100 g kikirikija ima 884 kalorija. Iako sadrži visok procenat kalorija, ulje kikirikija je ipak vrlo zdravo, sadrži visok procenat linolne kiseline (omega 6 kiselina), vitamine E, fitosterola. Jedinstvena osobina ovog ulja je da ne apsorbuje ukus druge hrane, stoga možete da kuvate nekoliko različitih namirnica u istoj posudi, a svaka će zadržati svoj ukus obogaćen ukusom arome kikirikija.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.