Bio-kutak logo

SUNCOKRETOV MED 1kg

SUNCOKRETOV MED 1kg

Šifra: 828

550 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: PG ILIN

Zemlja porekla: SRBIJA

SUNCOKRETOV MED 1kg

Opis:

Suncokretov med ima karakteristično žutu boju, specifičan miris i cvetnu aromu. Suncokretov med brzo kristališe nakon vađenja iz košnice, uglavnom u roku od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Povoljno deluje na želudac i digestivni sistem, preporučuje se kod osoba koje imaju problem sa srcem, plućima ili bubrezima, može da poseduje i određeno antimikrobno dejstvo.Upotreba suncokretovog meda se preporučuje i kao pomoć za ublažavanje simptoma prehlade, gripa i sinuzitisa. Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 40ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Uputstvo:

Suncokretov med može da se konzumira čist, 1-2 kafene kašičice dnevno. Med je najbolje uzimati ujutru na prazan stomak, polako otapati u ustima, a zatim progutati.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.