Bio-kutak logo

ŠUMSKI MED 1kg

ŠUMSKI MED 1kg

Šifra: 522

850 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: PG PERIŠKIĆ

Zemlja porekla: SRBIJA

ŠUMSKI MED 1kg

Opis:

Šumski med razlikuje se od ostalih medova po svom specifičnom hemijskom sastavu – sadrži mnogo više mineralnih materija. Potiče od medne rose ili od medljike. U oba slučaja pčele ga rado sakupljaju sa listova i grančica različitog listopadnog i zimzelenog drveća. Šumski med, zahvaljujući većem sadržaju mineralnih materija, podiže nivo hemoglobina u krvi, povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova. U nutritivnom smislu je dobar za sporiste, studente i ljude koji se dosta fizički troše. Zbog svojih lekovitih osobina, ovaj med preporučuje se i posle teških operacija, a trudnicama tokom cele trudnoće. Šumski med ima i protiv upalna svojstva, pa pomaže i kod bolesti organa za mokrenje. Sadržaj polena u tragovima čini šumski med pogodnim za korišćenje od strane osoba koje imaju alergiju na polen. Kada su u pitanju disajni organi, on je dobar i za ublažavanje tegoba prilikom iskašljavanja i nadrženosti sluznice grla. Pri kristalizaciji šumskog meda nastaju krupna zrnca. Kristalizacija počinje nakon dužeg stajanja (jedna do dve godine) i spor je proces, pa ova vrsta meda dugo ostaje u tečnom stanju. Jedan od glavnih razloga za njegovu sporu kristalizaciju je taj što gotovo uopšte ne sadrži polen.

Uputstvo:

Šumski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.