Bio-kutak logo

SLATKI KOREN - SLADIĆ

SLATKI KOREN - SLADIĆ

Šifra: 313

1800 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

SLATKI KOREN - SLADIĆ

Opis:

Aktivni sastojci slatkog korena povoljno deluju na smirenje kašlja i upale grla. Razlaže nagomilanu sluz i pospešuje njeno izbacivanje iz disajnih organa. Čaj od sladića se posebno preporučuje osobama koje pate od upale jezika. Sladić je jedno od najefikasnijih biljnih lekova kod upala želudačne sluzokože, gastritisa i čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, deluju na funkcije nadbubrežne žlezde. Pomešan sa bokvicom, kantarionom i matičnjakom preporučuje se svima koji pate od čira na želucu. Sprečava razmnožavanje virusa i njihovo širenje u organizmu, pa se koristi kod brojnih virusnih infekcija uključujući hepatitis, prehladu i grip (posebno u kombinaciji sa matičnjakom, zovom i klekom). Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Sastav:

Koren sladića 100%.

Uputstvo:

Pola kašičice usitnjenog slatkog korena preliti sa oko 200 ml ključale vode, sud poklopiti i posle 5 minuta procediti. Pije se šolja čaja više puta dnevno posle jela. VAŽNE NAPOMENE Slatki koren treba umereno koristiti posebno osobe sa osoba sa kardio-vaskularnim smetnjama jer prekomerno konzumiranje može dovesti do pojačanog izlučivanja kalijuma i zadržavanja natrijuma i vode u organizmu što doprinosi povećanju krvnog pritiska i hipokalemije. kod šećerne bolesti, kod terapije hormonskim preparatima i oštećenja jetre upotrebu treba ograničiti. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.Zato je veoma važno pridržavati se propisanih doza i ne piti čaj od sladića duže od 6 nedelja u kontinuitetu. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Koren sladića ne treba koristiti duže od 4-5 meseci.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.