Bio-kutak logo

ROSOPAS-LIŠEIVICA-LIŠAJEVISA-RUSA TRAVA

ROSOPAS-LIŠEIVICA-LIŠAJEVISA-RUSA TRAVA

Šifra: 24

800 RSD

Jedinica mere: kilogram

ROSOPAS-LIŠEIVICA-LIŠAJEVISA-RUSA TRAVA

Opis:

Deluje blago umirujuće, ublažava grčeve i postiče stvaranje žuči. Za delovanje su pre svega zaduženi alkaloidi. Helidonin djeluje sedativno na centralni nervni sistem, protiv bolova (analgetik) i protiv grčeva (spazmolitik). Sangvinarin deluje kao lokalni anestetik. Berberin ublažava grčeve (spazmolitik), pojačava lučenje žuči (holagog), sprečava razvoj bakterija i gljivica. Postoje pokušaji primene ovih alkaloida i kao citostatika, u terapiji nekih tumora. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

Sastav:

Herba lišeivice.

Uputstvo:

Pola čajne kašičice čaja (1.5 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta i procediti. VAŽNE NAPOMENE Prema potrebi piti u gutljajima dve do tri šolje čaja dnevno, između obroka, ne više od 3 nedelje. Ne preporučuju se trudnicama, dojiljama i deci do 14 godina. Ne koristiti za samolecenje. Mogući neželjeni simptomi: suva usta, bolovi u želucu, proliv, slabost i vrtoglavica.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.