Bio-kutak logo

RAŽENA TESTENINA 300g

RAŽENA TESTENINA 300g

Šifra: 59

130 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LAZARINA

Zemlja porekla: Srbija

RAŽENA TESTENINA 300g

Opis:

Ražena testenina 300g. Bez aditiva, soli i jaja. Raž, rustikalna žitarica, poznata po obilju vitamina i minerala, bila je, nekada davno, osnovna hrana naših predaka. Sadrži vrlo malo glutena i skroba, te se preporučuje u ishrani dijabetičara. Raž ima strukturu koja temeljno čisti creva, dok njen mineralni sastav reguliše nivo triglicerida i holesterola u krvi. Nova istraživanja pokazuju da specijalan tip ražanog hleba prija i pacijentima koji imaju sindrom iritabilnog creva (IBS)

Sastav:

Raženo brašno, pšenično brašno, pšenična krupica, voda.

Uputstvo:

Način pripreme: U 1 litar kipuće slane vode sa malo ulja sipati sadržaj kesice i pustiti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i poklopiti. Posle nekoliko minuta procediti i služiti toplo sa dodacima i prelivom po želji.

Nutritivne vrednosti:

Nutritivna vrednost 100g proizvoda: En.vrednost 1550 kj (363 kcal), proteini 12,0g, zasićene masti 0,7g, ugljeni hidrati 73,5g, masti 2,6g, vlakna 7,3g, soli 0,02g, šećer 3,5g

Alergen info:

Gluten.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.