Bio-kutak logo

PŠENIČNE MEKINJE 250g

PŠENIČNE MEKINJE 250g

Šifra: 340

40 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: VEGA

Zemlja porekla: Srbija

PŠENIČNE MEKINJE 250g

Opis:

Pšenične mekinje predstavljaju koncentrat dijetalnih vlakana, mineralnih materija i vitamina, što je njihovo glavno svojstvo. S obzirom da u mekinje dospeva i najveći deo klica koje su sklone užegnuću glavni problem korišćenja mekinja za konzumne potrebe jeste njena stabilizacija. U firmi „VEGA ADM“ to se postiže odgovarajućim toplotnim tretmanom sa kojim se imobilišu lipoitički i drugi enzimi koji destabilizuju klicu, u tom smislu u firmi „VEGA ADM“ koristi se specijalni uredjaj za toplotni tretman sa kojim se postiže i sušenje ispod kritične vlažnosti. Ovako stabilizovana mekinja pakuje se u višeslojnu ambalažu i plasira na tržište.

Uputstvo:

Konzumne mekinje koriste se na različite načine. Najčešće su namenjene za direknu upotrebu tako što se dodaju u jogurt ili druge mlečne napitke po posebnom uputstvu i piju.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.