Bio-kutak logo

PIRINČANO SIRĆE ORGANIC 200ml

PIRINČANO SIRĆE ORGANIC  200ml

Šifra: 8600101220264

420 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: MITOKU

Zemlja porekla: JAPAN

PIRINČANO SIRĆE ORGANIC 200ml

Opis:

Pirinčano sirće je organski sertifikovan proizvod. Nastaje fermentacijom smeđeg pirinča kome su dodata i zrna na kojima je uzgojena gljivica kođi. Tradicionalni višemesečni proces kiseljenja stvara nezamenjiv blagokiseli ukus. Količina organskih i aminokiselina u pirinčanom sirćetu daleko je viša nego u drugim vrstama voćnih ili industrijskih sirćeta. Proteini iz pirinčanog zrna pod uticajem enzima razlažu se na veliki broj aminokiselina koje su životno neophodne za ljudski organizam. Smeđi pirinač je prirodan izvor arginina, esencijalne amino kiseline neophodne za sintezu i oslobađanje hormona rasta-GH, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Fermentacijom se oslobađa i L-metionin koji deluje protiv umora, snižava nivo holesterola i vrši prevenciju protiv začepljenja krvnih sudova. L-cistein je važan antioksidans koji vrši detoksikaciju organizma. Izuzetno je delotvorno i sa medicinskog stanovišta. Čisti organizam od toksina i pomaže pri varenju. Ublažava umor i deluje preventivno protiv zacepljenja krvnih sudova.

Sastav:

Pirinčano organski integralni pirinač, kodži spore.

Uputstvo:

U kuvanju se može koristiti za prelive i za salate, a zbog blago kiselog ukusa koristi se i u kiseljenju. U malim količinama je dobar dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama – jer ih omekšava. Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo. Pirinčano sirće usporava starenje, otklanja umor i otrove iz organizma, snižava nivo LDL holesterola, poboljšava varenje uz pomoć lakto bacila. Podiže imuni sistem i ubrzava oporavak nakon bolesti.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.