Bio-kutak logo

OVSENA TESTENINA 300g

OVSENA TESTENINA 300g

Šifra: 56

150 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LAZARINA

Zemlja porekla: Srbija

OVSENA TESTENINA 300g

Opis:

Ovsena testenina 300g. Bez aditiva, soli i jaja. Ovas je odličan izvor dijetetskih vlakana. Vlakna sadrže deo nesvarljivih i deo svarljivih satojaka. Jedan od sastojaka koje digestivni organi mogu svariti je beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid, koji ima sposobnost da poboljša odbrambenu, imunološku reakciju organizma na viruse, bakterije i parazite a utiče i na smanjenje lošeg holesterola u krvi. Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje. Visok holesterol utiče na mnoga kardiovasularna oboljenja. Ovas ima najbolje dejstvo na snižavanje holesterola kada je deo ishrane sa malo masti i dosta dijetetskih vlakana, uz fizičku aktivnost.

Sastav:

Ovseno brašno, pšenično brašno, pšenična krupica, voda.

Uputstvo:

U 1 litar kipuće slane vode sa malo ulja sipati sadržaj kesice i pustiti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i poklopiti. Posle nekoliko minuta procediti i služiti toplo sa dodacima prelivom po želji.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.