Bio-kutak logo

LIVADSKI MED 1kg

LIVADSKI MED 1kg

Šifra: 523

1100 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: PG PERIŠKIĆ

Zemlja porekla: SRBIJA

LIVADSKI MED 1kg

Opis:

Livadski med je žućkaste do tamnocrvene boje, jačih mirisa i ukusa od bagremovog meda a slabijeg od šumskog meda. Naziva se još i poljski ili cvetni, a u suštini je mešavina medova od raznih biljaka koje preko svojih cvetova luče nektar, a nema ih u dovoljnoj količini da bi se moglo govoriti o monolitnom medu. Ukus i aroma mu variraju u zavisnosti koja biljna vrsta preovladjuje u medu. Kao i sve druge vrste meda i livadski med sadrži vitamine i minerale poreklom iz nektara u koje je pčela dodala svoje izlučevine - u prvom redu fermente i organske kiseline. Kako se livadski med sastoji od nektara najrazličitijih biljnih vrsta, sa mnoštvo biološki aktivnih materija, ima svoju primenu u narodnoj medicini.

Uputstvo:

Treba razvijati kulturu konzumiranja kristalisanog meda, jer se on duže zadržava u usnoj duplji i tako se na najbolji način iskorišćavaju njegovi sastojci od kojih se mnogi resorbuju još u ustima, ne dolazeći u kontakt sa želudačnom kiselinom. Normalne dnevne količine meda su: za odrasle: 60-100g, podeljene u 3-4 doze u toku dana; za decu: 30-50g, 3-4 puta u toku dana.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.