Bio-kutak logo

KINOA

-20%
KINOA

Šifra: 823

560 RSD700 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

KINOA

Opis:

Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i ,majka žitarica’. Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. Kinoa je izuzetno hranljiva sadrži više kalcijuma od mleka a za ljudsku ishranu ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama. Slatko–kiselog je ukusa. Generalno jača celo telo i greje isto. Tonificira bubrege. Dobar je izvor vitamina B2 i nijacina. Takođe dobar je izvor gvožđa i fosfora i zato se preporučuje u dijetama za lečenje anemije. Odlična je hrana za vegeterijance koji još uvek imaju želju za mesom. Ne sadrži gluten, te je mogu slobodno koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1539kJ/368kcal Masti 6.1 g, od kojih zasićene masne kiseline 0.71 g, ugljeni hidrati 57 g, od kojih šećeri 1.34 g, proteini 14 g, so 0 g, vlakna 7 g.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.