Bio-kutak logo

KAKAO PRAH TAMNI - ALKALIZOVANI 22%

KAKAO PRAH TAMNI - ALKALIZOVANI 22%

Šifra: 755.1

900 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: roba na merenje

Zemlja porekla: HOLANDIJA

KAKAO PRAH TAMNI - ALKALIZOVANI 22%

Opis:

Sadrži veliku količinu magnezijuma. Zbog toga je izuzetno pogodan kao terapija kod oboljenja koja nastaju nedostatkom magnezijuma. Kao posledica nedostatka magnezijuma može se javiti stres i nervoza, grčevi u mišićima nogu, a obzirom da je magnezijum važan za gotovo sve procese u organizmu nedostatak ovog minerala može da ugrozi i rad srca, mozga, gastrointestinalnog trakta i sl. Korišćenjem kakaa nadoknadićete gubitak magnezijuma. Kakao sadrži i veliki broj antioksidanasa koji štite organizam od slobodnih radikala i jačaju imunitet. Najvažniji antioksidanti koji se nalaze u kakau su: • Polifenoli • Katehini • Epikatehini Pored antioksidanasa kakao sadrži i velike količine gvožđa, vitamina A, B, C, E, zatim hroma, mangana, cinka. Kakao je bogat omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, pa štiti vaše srce i krvne sudove. Kakao pomaže lučenje hormona sreće, serotonina i dopamina pa nije ni čudo što čokolada pozitivno utiče na naše raspoloženje. Sa 100 grama kvalitetnog kakao praha zadovoljavamo dnevne potrebe organizma za sledećim mineralima i oligoelementima: • 13% dnevnih potreba za kalcijumom • 20% dnevnih potreba za selenom • Duplo više mangana nego što nam je potrebno • 45% dnevnih potreba cinka • 73% dnevnih potreba fosfora • Tek 1% natrijuma • Oko 80% dnevnih potreba za gvožđem • 19% dnevnih potreba za ugljenim hidratima • 150% dnevnih potreba za dijetetskim vlaknima • Nešto oko 3 % šećera • 40% dnevnih potreba za proteinima • 20% dnevnih potreba za mastima Holansko-prerada kakao praha uključuje tretiranje kakao sa alkalijom kako bi se smanjila kiselina, i time ukloniti kiseli ukusi. Kakao u nizozemskoj obradi često ima dublju ili crvenu braon boju, a još ukusniji ukus, jer su neke kiseline uklonjene.

Sastav:

Kakao tamni - alkalizovan 20-22%.

Uputstvo:

Kakao prah se često koristi u fudžiranju, ali može biti i premaz na čokoladnim tartufima upotpunjava ukus tartufa. Takođe se koristi u drugim receptima za slatkiše, dodaje se u puding. Probajte ga u granola barovima, zamenite jutarnju šoljicu kafe, pospite ga preko voća,možete koristiti kakao prah kao zamena za čokoladu.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.