Bio-kutak logo

INTEGRALNO BRAŠNO OD HELJDE 1kg

INTEGRALNO BRAŠNO OD HELJDE 1kg

Šifra: 203

430 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: HEMIJA COMMERCE

Zemlja porekla: Srbija

INTEGRALNO BRAŠNO OD HELJDE 1kg

Opis:

Heljda je vrlo bogata hranjivim sastojcima, mineralnim solima i vitaminima. Izuzetno je dobar izvor ugljenih hidrata, belančevina i biljnih ulja. Od mineralnih sastojaka najviše ima kalijuma I fosfora, kalcijuma, a nisu zanemarljive ni količine magnezijuma, natrijuma i gvožđa. Heljda sadrži i mikroelemente kao što su jod, cink, brom i druge, organske kiseline i rutin (iz grupe vitamina P), koji predstavlja izvanredno lekovito sredstvo za bolesti kao što su hipertenzija (povišeni pritisak), reumatizam, glaukom, dijabetes i bolesti koje nastaju zbog povećane radijacije. Heljda je bogata svim vitaminima grupe B.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1407kJ/343kcal Masti 3.25 g, od kojih zasićene masne kiseline 0.6 g, ugljeni hidrati 71.04 g, šećer 2 g, proteini 12.93 g, so -. Stepen kiselosti maks. 4, sadržaj pepela maks. 2.5 %, vlažnost maks. 15 %.

Alergen info:

Moguće prisustvo glutena u tragovima.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.