Bio-kutak logo

GAVEZ KOREN

GAVEZ KOREN

Šifra: 208

800 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

GAVEZ KOREN

Opis:

Vulnerans, adstringens, ekspektorans. Ulazi u sastav nekih plućnih čajeva. Koristi se za iskašljavanje, protiv dijareje, protiv čira u želucu i na dvanaestopalačnom crevu. Sadrži otrovan alkaloid simfito-cianoglosin. Ispitivanja pokazuju da je interna primena gaveza povezana sa rizicima po zdravlje, te se preporučuje samo njegova spoljna upotreba za obloge kao kaša kod preloma kostiju, zapaljenja tetiva, upale zglobova, uganuća, uboja, tromboflebitisa i čireva. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Sastav:

Koren gaveza 100%

Uputstvo:

Za obloge : 100 g korena kuvati 10 minuta sa 1 l vode ili mleka. Zgusnutu masu naneti na gazu i koristiti kao oblog. VAŽNE NAPOMENE Kod spoljne upotrebe ne sme se primenjivati na ozleđenu kožu, kao ni tokom trudnoće i dojenja, a upotreba treba ograničiti na 4-6 nedelja u toku godine.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.