Bio-kutak logo

CRVENO SOČIVO

-27%
CRVENO SOČIVO

Šifra: 289

350 RSD480 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

Zemlja porekla: Kanada

CRVENO SOČIVO

Opis:

Sočivo sadrži mnoštvo vitamina i minerala. Odličan je izvor mikroelementa molibdena, a takođe i veoma dobar izvor dijetalnih biljnih vlakana, magnezijuma i aminokiseline triptofana. Ugljeni hidrati iz sočiva zahvaljujući svom složenom sastavu i prisutnim vlaknima postepeno se ispuštaju u krv, čime se postiže dugotrajan osećaj sitosti. Dobar je izvor gvožđa i fosfora. Od vitamina, veoma je dobar izvor vitamina B kompleksa, zatim beta-karotina, a sadrži još i kalijum, kalcijum, cink i bakar. Od sočiva se mogu pripremati čorbe, variva, salate. Odlično se kombinuje sa žitaricama kao što su pirinač ili ječam. Osobama sa osetljivim organima za varenje se preporučuje pasirano sočivo kuvano sa karminativnim začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim).

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost 1428kJ/340kcal. Masti 2 g od kojih zasićene masne kiseline 0.4 g, ugljeni hidrati 47.2 g od kojih šećeri 1.8 g, vlakna 13.8 g, proteini 26.1 g, so 1.3 g.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.