Bio-kutak logo

ČAJ OD LISTA CRNE RIBIZLE

ČAJ OD LISTA CRNE RIBIZLE

Šifra: 569

1500 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: roba na merenje

ČAJ OD LISTA CRNE RIBIZLE

Opis:

List crne ribizle je veoma malo poznat, a veoma efikasan biljni lek za lečenje reumatizma, a posebno reumatoidnog artritisa. Pokazalo se da list ove biljke deluje odlično na sve tegobe koje nastaju od preterane, nekontrolisane i neadekvatne reakcije imunog sistema, pa se čaj preporučuje kod alergijskih tegoba (posebno alergijskog rinitisa). List ribizle sadrži, pored flavonoida, i tanine što je posebno zanimljivo za ljude koje muči Kronova bolest ili hronična upala debelog creva. Crna ribizla leči i razne infekcije (posebno organa za mokrenje).Zahvaljujući sadržaju tanina koristi se kao blago i efikasno sredstvo za zaustavljanje proliva (posebno u kombinaciji sa listovima maline i divlje kupine).Ako želite da smanjite unos kofeinskih napitaka (kafe ili čaja), biljni čaj od listova crne ribizle je odlična zamena jer deluje blago stimulativno. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Sastav:

List crne ribizle 100%.

Uputstvo:

Jednu kašiku čaja preliti sa 2dl ključale vode, promešajte, poklopite i ostavite da stoji 15 minuta. Procedite i popijte nezaslađeno. Čaj se pije tri puta na dan (uvek sveže spremljen) između obroka. NAPOMENA: Trudnice i dojilje ne treba da koriste crnu ribizlu. Deca i stariji takođe najbolje da se suzdrže od konzumiranja iste, jer nisu sprovedane studije na ovu temu. Svi oni koji pate od bolesti vena, imaju hemofiliju ili uzimaju lekove za razređivanja krvi isto bi trebalo da se klonu crne ribizle.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.