Bio-kutak logo

BRUSNICA LIST

BRUSNICA LIST

Šifra: 52

1800 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: na merenje

BRUSNICA LIST

Opis:

Upotreba čaja preporučuje se : kod infekcija mokraćnih kanala, zbog snažnog uroantiseptičnog efekta. U narodnoj medicini, usled poznatog protivupalnog i diuretičnog dejstva, koristi se i kod gihta i reumatizma.

Sastav:

Brusnica list 100%.

Uputstvo:

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl klučale vode, ostaviti poklopljeno 20 minuta i procediti. Za pripremu manje gorkog čaja 1 kašika čaja se prelije sa 2dl hladne vode stoji 12h uz povremeno mešanje i procedi. Piti dve do tri šolje čaja dnevno. VAŽNE NAPOMENE: Tokom trudnoće i dojenja čaj od lista brusnice može se koristiti u kraćem vremenskom periodu, isključivo uz saglasnost lekara. Upotreba čaja se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.