Bio-kutak logo

ARTIČOKA LIST

ARTIČOKA LIST

Šifra: 385

1000 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

ARTIČOKA LIST

Opis:

Artičoka deluje na poremećaje varenja, smanjuje mučninu, nadutost i stomačne bolove. Artičoka utiče na smanjenje ukupnog holesterola i LDL holesterola (“loš holesterol”), kao i na odnos LDL:HDL ("loš” holesterol : ”dobar” holesterol). Artičoka pokreće oslobađanje žuči iz žučne kesice i na taj način reguliše varenje, smanjuje pojave nadutosti, bola. Neke komponente artičoke bi mogle uticati na smanjenje sinteze holesterola. Prema nekim istraživanjima artičoka bi mogla imati i zaštitno dejstvo na ćelije jetre. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Sastav:

List artičoke 100%

Uputstvo:

Jednu kašiku čaja (1.5 g)preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 min i procediti. VAŽNE NAPOMENE Piti tri puta dnevno po šolju čaja pola sata pre jela. Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 godina, dojiljama i osobama sa oštećenjima jetre i bubrega. Artičoka stimuliše protok žuči, pa može dovesti do pokretanja postojećeg kamena u žuči. Stoga, artičoku ne treba koristiti kod opstrukcije žučnih puteva, kod postojećeg peska ili kamena u žuči.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.