Bio-kutak logo

ULJE DIVLJEG ORIGANA 20ml

ULJE DIVLJEG ORIGANA 20ml

Šifra: 444

1880 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: ETERRA

Zemlja porekla: INDIJA

ULJE DIVLJEG ORIGANA 20ml

Opis:

Najvredniji lekoviti sastojak u ulju origana je karvakrol - sastojak koji ima snažna antibakterijska svojstva.Dokazano je da ulje origana delotvorno kod 25 vrsta bakterija – kod većine bakterija koje uzrokuju infekcije debelog creva i urinarnog trakta, tifusa, kolere, čireva, kožnih infekcija. Osim toga, ulje origana ima snažno antivirusno delovanje pa štiti od gripa, prehlade…Činjenica je da može da zaustavi pojavu bolesti kad se već pojave simptomi. Bakterije ne mogu da razviju imunitet na prirodne antibiotike poput ulja divljeg origana. Agresivno napada gljivice Ulje divljeg origana deluje na mnoge vrste bakterija, virusa i gljivica koji menjaju oblike i otežavaju lečenje. Agresivna antigljivična svojstva ulja divljeg origana sprečavaju tvrdokorne infekcije poput kandidijaze, gljivica na noktima i u kosikao i atletsko stopalo. Kod kandidijaze ulje se pije, a kod gljivica na noktima i kosi može se primenjivati lokalno. Potencijalno deluje protiv raka Ulje divljeg origana moglo bi da postane deo terapije za lečenje raka. Testirano je delovanje na rak prostate i ispostavilo se da karvakrol izaziva stanje zvano "apoptoza" - samouništenje stanica raka. Lekovita svojstva ulja divljeg origana: • štiti od virusa, gljivica i bakterija • pomaže kod psorijaze, ekcema i dermatitisa • usporava proces starenja • štiti od nekih vrsta raka • pomaže kod prekomernog znojenja i lošeg zadaha iz usta • otklanja parazite • pomaže kod upale mišića, tetiva, zglobova • sprečava infekcije • koristi se kao prva pomoć kod ugriza zmija i insekata • sprečava alergije

Sastav:

100% čisto eterično ulje divljeg origana (origanum vulgare).

Uputstvo:

Pre upotrebe proveriti individualnu toleranciju: razblažite ulje u biljnom ulju kako ćete ga koristiti ( na primer, 3 kapi u kašičici kokosovog ulja ) i nanesite a pregib lakta ili unutrašnju stranu podlaktice i sačekajte 12-24 sata. Ukoliko nema alergijske reakcije, ulje je bezbedno za korišćenje. Inhalacije nad vrelom vodom: 1-2 kapi u posudu vrele vode, trajanje inhalacije 3-5 minuta i obavezno zaštitite oči , stavite masku preko očiju. Hladne inhalacije: uzmite kašiku morske soli, stavite 1-2 kapi i udišite 3-5 minuta. Aroma lampe i difuzeri: 3-5 kapi na 15 kvadratnih metara Aroma medaljoni: 1-2 kapi Masaža, utrljavanje: 5-7 kapi u 10ml biljnog ulja Kupke: opšte 4-5 kapi, sedeće kupke 5-7, kupke za noge 3-4 kapi Obogaćivanje kozmetike: 3-5 kapi na 50ml kreme Ispiranje grla, grgljanje: 1-2 kapi u kašičici jabukovog sirćeta ili alkohola, dodati mlaku vodu do 2dl ,ili 3 kapi izmešajte sa kašičicom meda, dodajte toplu vodu i grgljajte Oblozi: topli: na područje boli i kolika ( grčevi u stomaku, želudcu) 4-5 kapi na 100ml tople vode, hladni na mišiće potkolenice, ramena: 7-8 kapi na 500ml vode. Oralno: 1-3 kapi razblažiti u punoj kašici biljnog ulja i uzimati tri puta dnevno posle jela, 10-14 dana u akutnim slučajevima, a do tri nedelje u hroničnim i posle toga je potrebno praviti pauzu. NAPOMENA: Ne koristiti na preosetljivoj, oštećenoj ili nadraženoj koži. Ne koristiti na koži u većoj koncentraciji od 1%, a ni u kom slučaju ne koristiti u čistom obliku, uvek razređeno u biljnom ulju! Ne koristiti za decu mlađu od 4 godine!

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.