Bio-kutak logo

ORGANSKI SIROVI KAKAO PRAH 100g

-13%
ORGANSKI SIROVI KAKAO PRAH 100g

Šifra: 754

280 RSD320 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: DTC

Zemlja porekla: PERU

ORGANSKI SIROVI KAKAO PRAH 100g

Opis:

Sirovi kakao prah se pravi od negrejanog kakao zrna, pri čemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za svu sirovu hranu. Sirovi kakao ima mnogo izražajniji ukus i miris od običnog kakaa i sasvim mala količina omogućava izuzetan „čokoladni doživljaj“. Naš kakao je sorte Criollo, najkvalitetnije i najređe sorte kakaa. Sirovi organski kakao prah je vrhunski izvor antioksidanasa i bogat je magnezijumom koji podiže životnu energiju. Takođe sadrži u velikoj količini sumpor koji je poznat kao „mineral lepote i mladosti”. Štiti od srčanih bolesti, poboljšava raspoloženje, poboljšava metabolizam On je prirodni antidepresiv i čuven je kao afrodizijak. Podiže energetska svojstva organizma.

Sastav:

100% organski kakao prah.

Uputstvo:

Preporučeni dnevni unos je 1-2 supene kašike (10-15g). Može se dodati u smutije, granolu, musli, keks i sl. Zbog kofeina i teobromina preporučuje se umerena upotreba kakaa, posebno u večernjim satima. 10g sirovog kakao praha zadovoljava dnevne potrebe za unosom gvožđa u organizam.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost: 1009kJ/241kcal Ukupni ugljeni hidrati: 1g >od kojih šećeri: 1,5g Dijetalna vlakna, ukupna: 31,7g Protein: 27,0g Fosfor: 700mg Magnezijum: 520mg Natrijum: 20mg Ukupne masti: 11,0g >zasićene masti: 6,5g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.