Bio-kutak logo

ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

-45%
ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

Šifra: 842

1090 RSD2000 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: DTC

Zemlja porekla: KINA

ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

Opis:

Hlorela je jednoćelijska mikroalga koja raste prirodno u slatkovodnim sistemima širom sveta. To je vrsta fitoplanktona koja slobodno pluta, a svoju energiju stvara od sunčeve svetlosti koristeći hlorofil, zeleni fotosintetički pigment. Kolonije hlorele mogu pretvoriti celu vodu u izražajno zelenu boju zbog svog visokog sadržaja hlorofila. Hlorela je bogata proteinima kao i fotosintetičkim pigmentom hlorofilom, i žutim pigmentom karotenoidom, a istraživanja o njenoj zdravstvenoj koristi dovela su do njenog povećanog gajenja širom sveta. Visok nivo hlorofila u hloreli doveli su do toga da postane popularna komponenta režima detoksikacije. Hlorela je bogata vlaknima, proteinima, gvožđem i kalijumom. Protein doprinosi rastu i održavanju mišićne mase. On takođe doprinosi održavanju normalnih kostiju. Gvožđe doprinosi normalnom transportu kiseonika kroz telo; takođe doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnom funkcionisanju imunog sistema i smanjenju umora. Kalijum je poznat da doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj funkciji mišića i održavanju normalnog krvnog pritiska.

Sastav:

Organska hlorela u prahu.

Uputstvo:

Preporučeni dnevni unos od 3-10g (1-3 kafene kašičice). Pomešajte je sa sveže ceđenim sokom, frapeom, u smuti. Možete je dodati u vodu uz dve kašike meda i jednim limunom, itd.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost: 343kcal/1450kJ, protein 60,7g, ukupni ugljeni hidrati 13,8g od kojih šećeri 0,4g, dijetalna vlakna 12,4g, ukupne masti 2,3g, od kojih zasićene masti: 0,6g, od kojih mono-nezasićene: 0,3g, od kojih polinezasićene: 1,3g so 0,2g ,gvožđe 120mg, vitamin E 17,8mg, vitamin B12 220µg

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.