Bio-kutak logo

BULGUR ORGANIC 200g

BULGUR ORGANIC 200g

Šifra: 604

280 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: BIO ŠPAJZ

Zemlja porekla: FRANCUSKA

BULGUR ORGANIC 200g

Opis:

Bulgur je namirnica koja se pravi od pšenice (najčešće od durum pšenice). Koristi se u raznim pilavima, jelima od povrća, supama. Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi. Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena. Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna. Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana. Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe. Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Sastav:

Bulgur 100%.

Uputstvo:

U dve šolje ključale vode usuti šolju bulgura i kuvati na tihoj vatri minuta. Kao prilog mogu se dodati povrće i peršun.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1490kJ/350kcal Masti 1.8 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.2 g, ugljeni hidrati 60 g, od toga šećeri 1.8 g, proteini 12.3 g, so 0.04 g, vlakna 10 g.

Alergen info:

Sadrži gluten.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.