Bio-kutak logo

ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

Šifra: 842.1

820 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: WE ARE ONE

ORGANSKA HLORELA U PRAHU 100g

Opis:

Hlorela je jednoćelijska slatkovodna alga koja odavno u svetu nosi epitet super hrane, zbog bogatstva vitamina, minerala i velike koncentracije hlorofila u svom sastavu. Njeno ime potiče od grčke reči chronos što u prevodu znači zeleno, što samim tim opisuje njenu boju koja je takva usled velikog sadržaja hlorofila. Ova alga poseduje mnoštvo proteina, vitamin C, vitamine B kompleksa (uključujući B12), vitamine E i K, natrijum, kalijum, magnezijum, beta-karoten, cink, folnu kiselinu i jod. Izuzetno je bogata gvožđem. Hlorela sadrži 60-70% belančevina, esencijalne aminokiseline, vitamine B grupe, E, C. Sadrži još i magnezijum, cink, gvožđe, natrijum i jedinstveni hlorelov faktor rasta HFR. Hlorela je čuvena po svom snažnom dejstvu i čišćenju organizma od toksina. Deluje tako što ’’privlači’’ i izbacuje teške metale iz tela kao što je živa, aluminijum i radioaktivne materije. To joj omogućava posedovanje 20 odsto tvrdih nerazgradivih vlakana koja vezuju mnoštvo štetnih materija nagomilanih u organizmu. Odličan je detoksikant posle vakcinacije kada u telu ostanu teški metali, kao i savršen čistač aluminijuma koji se nalazi u klasičnim dezodoransima, pićima iz limenki i slično. Pošto ima alkalno dejstvo, hlorela, balansira Ph organizma i doprinosi opštem zdravlju svakog pojedinca. Pomaže kod upalnih procesa i lečenju čireva. Redovnim unosom, vremenom neutrališe neprijatan znoj. Podstiče i olakšava varenje i pomaže kod opstipacije. Istraživanja pokazuju da je hlorela moćan saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti, demencije. Snižava hipertenziju. Podiže nivo energije i blagotvorno utiče na uspostavljanje hormonalne ravnoteže (regulisanje menstruacionog ciklusa, PMS). Preporučuje se rekonvalescentima i mališanima koji imaju zastoj u razvoju. Hlorelu je najbolje kombinovati sa sveže ceđenim sokovima u kojima ima dosta vitamina C (ananas, citrus, peršun, đumbir, kupus, paprika…)

Sastav:

Organska hlorela u prahu.

Uputstvo:

Preporučeni dnevni unos od 3-10g (1-3 kafene kašičice). Pomešajte je sa sveže ceđenim sokom, frapeom, u smuti. Možete je dodati u vodu uz dve kašike meda i jednim limunom, itd.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.