Bio-kutak logo

NIGARI SO MAGNEZIJUM HLORID 100g

-20%
NIGARI SO MAGNEZIJUM HLORID 100g

Šifra: 627

199 RSD250 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: MITOKU

Zemlja porekla: JAPAN

NIGARI SO MAGNEZIJUM HLORID 100g

Opis:

Nigari, derivat morske soli, potpuno je prirodan ekološki čist proizvod koji sadrži više od 95% magnezijum hlorida, a poznat je po brojnim dobrobitima za ljudski organizam. Mnoga istraživanja pokazuju da su stanja kao što su depresija i nedostatak energije povezana sa nedostatkom magnezijuma u organizmu. Takođe, nedostatak ovog važnog minerala povećava rizik od nastanka mnogih ozbiljnih oboljenja kao što su srčane bolesti, osteoporoza, dijabetes, visok krvni pritisak. Preporučena dnevna doza magnezijuma je od 400mg do 600mg, a nažalost, većina ljudi ga konzumira samo oko 150mg dnevno. Magnezijum je takođe važan za zdravlje mozga i nervnog sistema, kao i za zdravlje kostiju i zuba. Takođe je potreban za pravilan rad srca, poboljšava probavu, daje energiju te ublažava posledice stresa.

Sastav:

Morska so rafinisana gorka.

Uputstvo:

Magnezijum hlorid se može konzumirati u obliku rastvora kao prirodan izvor magnezijuma. U 1l vode se potopi 33g magnezijuma,rastvori se i pije po 0,5dl do 1dl dnevno, a može se upotrebiti i za pripremanje slanih opuštajućih kupki. Koristi se još i za pravljenje tofu sira.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.