Bio-kutak logo

MSM U PRAHU 100g

-17%
MSM U PRAHU 100g

Šifra: 146

665 RSD800 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: DTC

Zemlja porekla: KINA

MSM U PRAHU 100g

Opis:

MSM (Metilsulfonilmetan) ili organski oblik sumpora je četvrti najvažniji mineral u ljudskom telu i prisutan je u svim ćelijama. MSM se takođe naziva mineral lepote. Potiče iz okeana gde mikroskopski planktoni luče sumpor koji isparava iz vode okeana u atmosferu. U obliku kiše pada ponovo na zemlju i postaje hrana za sve zemaljske organizme. Vrlo je koncentrisan u biljkama izloženim jakim kišama (kora borova, divlje trave, aloje vera...). MSM se dobija ekstrakcijom iz ovih biljaka i nalazi se u vidu kristala ili ljuspica koje su rastvorljive u vodi. Pozitivni efekti MSM: primarna upotreba MSM-a je kao pomoć za ublažavanje bola, kako u zglobovima tako i u mekom tkivu. To je zato što poboljšava fleksibilnost ćelijskih zidova sportisti takođe koriste MSM da bi prevazišli nagomilavanje mlečne kiseline u mišićima jer MSM smanjuje upale i mišićne spazme pomaže u poboljšanju pokretljivosti zglobova, smanjuje krutost, otok i bol mnogi korisnici takođe izveštavaju o pozitivnom efektu na energetskim nivoima, što MSM čini sigurnim borcem protiv umora MSM povećava raspoloživost kiseonika u organizmu ima pozitivan uticaj na zdravlje kože, kose i noktiju zajedno sa vitaminom C pomaže telu izgradnju novih ćelija, smanjuje ožiljke i bore i održava kožu elastičnom poboljšava mentalnu budnost, pomaže da se smanje ili čak potpuno uklone alergije koristan je za žene tako što će olakšati glavobolje, grčeve i bolove u mišićima izazvane hormonskim neravnotežama smanjuje iritaciju membrane oka MSM igra važnu ulogu u oporavku i održavanju epitela koji se nalazi u plućima, nosnim kanalima, koži i sluzokoži digestivnog trakta pomaže detoksikaciju tela.

Sastav:

MSM prah (Metilsulfonilmetan)

Uputstvo:

1 kafenu kašičicu (3g) dnevno pomešati sa vodom, limunadom, sokom od pomorandže ili nekim drugim sokom koji je izvor vitamina C.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost: 0 kcal/0 kJ, ukupne masti: 0g, ukupni ugljeni hidrati: 0g , vlakna: 0g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.