Bio-kutak logo

MLEVENI LAN 100g

MLEVENI LAN 100g

Šifra: 291

65 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LUČAR doo

MLEVENI LAN 100g

Opis:

Mleveni lan je veoma popularna namirnica koja umnogome doprinosi ljudskom zdravlju. Prilikom mlevenja, razbija se čvrsta opnica semena lana, pa se njegovi kvalitetni sastojci bolje vare i lakše dospevaju u krvotok. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina i dijetetskih vlakana.

Sastav:

Laneno seme mleveno.

Uputstvo:

2007. godine je sprovedeno istraživanje kojim je dokazano da 2 kašike mlevenog lana dnevno, pomešane sa voćnim sokom ili jogurtom, smanjuju pojavu valunga kod žena u menopauzi. Mleveni lan je neutralno - blago orašastog ukusa i može biti komponenta svih musli kombinacija, može se dodavati u prelive, sosove i druga jela ili salate. Najpopularniji način konzumiranja je jedna kašika mlevenog lana razmućena u čaši jogurta. Nutricionisti takođe preporučuju da se jedna supena kašika mlevenog lana pomeša sa jednom ispasiranom kuvanom jabukom i da se ova smesa pojede na prazan stomak, radi regulacije stolice i čišćenja creva.

Nutritivne vrednosti:

• energetske i hranljive vrednosti (100 g): Energetske vrednosti 2265kJ/543kcal. Proteini 23.4 g, ugljeni hidrati 33.9 g, šećeri 1.4 g, vlakna 29.6 g, masti 34.9 g, zasićene masne kiseline 2.9 g, mononezasićene masne kiseline 5.7 g, polinezasićene masne kiseline 26.3 g, so 0.3 g, holesterol 0.0 g, vitamin E 1.0 mg.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.