Bio-kutak logo

AKTIVNI UGALJ U PRAHU 50g

AKTIVNI UGALJ U PRAHU 50g

Šifra: 928

440 RSD

Jedinica mere: komad

AKTIVNI UGALJ U PRAHU 50g

Opis:

Detoksikacija organizma aktivnim ugljem je brza pomoć onda kada je potrebno ne samo u rešavanju trenutnih tegoba, već i u opštem saniranju simptoma nadutosti, mamurluka, pa i problema sa kožom i desnima. Aktivni ugalj koriste se kod nespecifične dijareje, trovanja hranom i hemikalijama, akutnih trovanja lekovima i toksinima, za regulaciju probave (kod nadimanja i grčeva). Kao sastavni deo kućne apoteke poželjno ga je imati sa sobom na putu, odmoru i na izletima. Aktivni ugalj je adsorbent sa visokim afinitetom vezivanja liposolubilnih i hidrosolubilnih jedinjenja. Absorpcija prirodnih i sintetskih lekova, otrova, gasova i produkata bakterijskog metabolizma omogućena je velikom specifičnom površinom čestica.

Sastav:

50g aktivnog medicinskog uglja dobijenog iz ljuske kokosovog oraha.

Uputstvo:

Koristi se po potrebi, po jedna čajna kašičica praha, razmućena u mlakoj vodi. NAPOMENA: Aktivni ugalj ne primenjivati kod trovanja cijanidima, organofosfornim insekticidima, solima gvožđa, korozivima, litijumom i etil/metil alkoholom jer njegova efikasnost nije potvrdjena. Ne preporučuje se deci mlađoj od 3 godine.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.