Bio-kutak logo

POBEDITE ALERGIJU NA SKROZ PRIRODAN NAČINA

27.06.2020. 15:06

POBEDITE ALERGIJU NA SKROZ PRIRODAN NAČINA- slika 1

Problem u naletu

Naučnici smatraju da je trenutno 30% stanovništva Evrope već alergično, a da će do 2025. svaki drugi stanovnik biti alergičan. Obeshrabrujuće, zar ne? Sve veći problem je alergija na hranu koja je do skoro bila najčešća kod dece obično do pete godine, međutim dramatično raste broj odraslih koji imaju ovaj problem (čak 5% stanovnika). Bez obzira da li ste nasledili alergiju ili je stekli u nekom periodu života, bez obzira da li ste alergični na polen neke biljke, neku hranu, lek ili ste preosetljivi u dodiru sa nekim kontaktnim alergenom važno Vam je, siguran sam, da se ovih problema rešite ili da ih bar ublažite i to na 100% prirodan način.

U zasedi alergije

Valjda kao što se mnogi zdravstveni problemi jave niotkuda, tako je i mene alergija strefila potpuno iznenada, gotovo mučki sa leđa. Lečeći se pre nekih 12 godina od izuzetno uporne bakterijske infekcije, prošao sam kroz nestvarno dugu terapiju različitim vrstama antibiotika. I na kraju kada je bakterija konačno bila na kolenima desilo se sa druge strane jedno veliko "tras". Na ovom primeru se drastično pokazalo da lekovi zaista leče i saniraju jedno, ali i gotovo uvek izazivaju neželjene posledice na nekom drugom mestu, da ne kažem organu. Lekari su jednoglasno konstatovali: antibiotici su prosto razorili crevnu floru i doveli do neprimerene i prekomerne reakcije odbrambenog sistema na razne vrste hrane u kojima sam samo do juče uživao bezbrižno i bez ikakvih ograničenja.

Nisam se baš izvukao

Iako nisam genetski predisponiran na alergije, niti sam imao bilo kakve alergijske probleme do svoje skoro 40-e, suočio sam se može se reći preko noći sa čitavom lepezom namirnica koje su kod mene počele da izazivaju srednju do tešku preosetljivost na iste. Spisak je zaista bio impresivan: mleko, orašasto voće, niz aditiva koji su našli masovnu primenu u prehrambenoj industriji, ostaci pesticida u voću i povrću itd. itd.. Simptomi su se kretali u širokom dijapazonu, od zapušenog nosa, oteklih kapaka, do vrlo neprijatnih gušenja naročito tokom noći, čini mi se da me je samo anafilaktički šok zaobišao. Alergija iako ženskog roda prilično je po meni muški udarila. Bilo je istinski stresno navikavati se na ovakvo stanje, usledile su brojne posete lekarima kao i podvrgavanje različitim testiranjima i terapijama. Navešću samo jednu, koja je sigurno trajala i najduže, čitavih godinu dana, pod nadzorom lekara specijaliste za alergije. Metod je bio drastičan, od totalne apstinencije od mnogih proizvoda, kao npr. slatkiša preko upotrebe raznih suplemenata čije su se cene ispisivale uglavnom sa četiri cifre ali i redovnih lekova, pa sve do zamene amalgamskih plombi belim, znam da je teško poverovati posebno u ovo poslednje. Epilog je bio da je meni tokom takvog režima i nešto posle zaista bilo bolje, međutim sve je trajalo nepotrebno dugo, koštalo nepristojno mnogo i najgore od svega problemi su počeli da se ubrzo vraćaju.

Svetlo na kraju tunela

Međutim sve se promenilo nakon što sam najpre čuo za ulje crnog kima, a zatim počeo i da ga upotrebljavam. Moje iskustvo sa uljem crnog kima traje već četiri godine, međutim već posle tri meseca je bilo jasno da simptomi alergije na različite vrste hrane i poneki polen posustaju i gube bitku sa ovim fenomenalnim proizvodom. Ulje crnog kima koristim dva do tri puta dnevno po kafenu kašičicu u intervalu od februara do oktobra. U periodu između pravim pauzu, a onda započinjem novi ciklus.

Inače ulje crnog kima je prirodni antihistaminik i po mnogima najsnažniji borac iz prirode u lečenju i prevenciji alergija. Crni kim sadrži preko 100 različitih lekovitih sastojaka što ga čini jedinstvenom biljkom na svetu. I ne brinite što niste krenuli na vreme, samo se setite da nas u avgustu čeka cvetanje omražene ambrozije, dakle još nije kasno.

Budite sa uljem crnog kima samo uporni i strpljivi, ne sumnjam da će i Vama pomoći.

Važno

Ulje crnog kima nije prikladno za oralnu upotrebu kod trudnica, dojilja i male dece.

Ulje crnog kima organski proizvedenog potražite u novootvorenoj internet prodavnici zdrave hrane "BIO KUTAK" ili ako živete u Subotici ili komšiluku svratite do nas (ul. Dimitrija Tucovića 2).

POBEDITE ALERGIJU NA SKROZ PRIRODAN NAČINA - slika 2