Bio-kutak logo

DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM

17.09.2020. 06:09

DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM- slika 1

Da li smo uopšte svesni opasnosti od prekomerne upotrebe plastike
Osim neumerene upotrebe plastične ambalaže u Srbiji, još veći problem je neadekvatno i nekontrolisano odlaganje otpada, koje stvara ozbiljne ekološke posledice, ponajviše za vodotokove. U Srbiji danas malo koja reka nije ozbiljno zagađena plastičnim otpadom.
Reklo bi se idealno mesto za pravljenje deponija.
Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, 12 deponija u Srbiji nalazi se direktno na vodotoku, 65 ih je u neposrednoj blizini vodotokova, dok je 28 deponija u poplavnom području. Procene su da je divljih deponija između 20.000 i 30.000 na području Srbije.
Plastika je izuzetno opasna po zdravlje i u slučajevima neadekvatnog spaljivanja, jer je pepeo plastike toksičan. Ako je završila pravo na deponiji, tokom svog razlaganja plastika će ispuštati metan koji je neuporedivo opasniji od ugljen-dioksida u kontekstu stvaranja efekata staklene bašte.
Kad plastika završi u vodenim tokovima usled izloženosti atmosferskim uticajima, talasima, itd. tokom vremena rastvara se na veoma sitne čestice, tzv. mikroplastiku, koja se ne može do kraja razložiti.
Takav oblik plastike životinje zamenjuju za hranu, te na taj način plastika ulazi u čovekov prehrambeni lanac.
Kad je već tako, šta onda možemo da učinimo kao pojedinci da bi dali svoj doprinos očuvanju prirode, jer je poslednji čas.
Promišljeni i osvešćeni izbori i postupci su sigurno nešto što nas čini odgovornim članovima društva.
Od izbora zdrave hrane, što je najdirektniji podsticaj proizvođačima iste,
preko primarne selekcije otpada, čuvanja prirodnih resursa u svakoj prilici i još mnogo toga.
Jedan od takvih izbora je i upotreba zdrave i prirodne kozmetike, još ako možete da pronađete proizvode upakovane u biorazgradivu ambalažu onda ste na dobrom putu.
Iz "Herbateria"-e nam dolazi upravo jedan takav brend "White lotus" dezodoransi u stiku na bazi sode bikarbone i gline, u pet različitih mirisnih nota.
"Herbateria" je uspela da ove deo-stikove upakuje u biorazgradivu-kartonsku ambalažu, izbegne nezaobilaznu plastiku za korišćenje iste i tako da svoj doprinos u pogledu smanjenja količina plastičnog otpada, sad ste Vi na potezu.

Zaustavite neprijatne mirise sasvim prirodno

"White lotus" deo-stikovi se prave u pet različitih i neodoljivih mirisnih varijeteta.

ZEVS (kedar, ylang ylang, geranium) 50 ml
Da li ćete se posle korišćenja ovog deo-stika osećati kao vrhovni bog iz Grčke mitologije bar neko vreme ne znamo, ali ono što znamo sigurno je da se radi o savršenoj kombinaciji kedra koji regeneriše kožu, čini je elastičnom i mekom, ylang-ylang-a koji reguliše rad lojnih žlezda te je stoga podjednako dobar za masnu, suvu i zrelu kožu pri čemu je još poznat po noti koja se smatra sinonimom ženstvenosti i egzotičnosti i na kraju geranijum koji je izuzetan u osvežavanju i hidriranju kože.

POSEIDON (bor, lavanda, ruzmarin) 50 ml
Ovaj deo-stik će Vas prečicom odvesti do morskog ambijenta, opuštanja na plaži, .... Teško da nešto može više da Vam prizove miris mora od mirisa bora, da ne kažem borovih šuma, ili možda ruzmarina koji raste po mediteranskim krajevima sa osobinama da stimuliše cirkulaciju, osvežava i hrani kožu. I na koncu lavanda fascinantnog mirisa, veliki prijatelj kože, daje joj čistoću, elastičnost, opušta i smiruje.

GAIA (aktivni ugalj, kleka, kedar) 50 ml
Verovatno bi stari Grci rekli danas da nas baš Gaia boginja majke zemlje opominje korona virusom za sva učinjena nedela prema prirodi.
Ovaj deo-stik je jedinstven jer u svom sastavu sadrži aktivni ugalj, poznat po svojoj sposobnosti da apsorbuje i izvlači nečistoće i toksine iz kože, efikasan je u uklanjanju mrtvih ćelija, deluje antibakterijski, dok smolasto-aromatični i intenzivni miris kleke uz kedar lako mogu da Vas obore sa nogu, ali hvala Gaii koja je tu da vas dočeka.

SELENA (ruža, vanila) 50 ml
Boginja meseca, a Mesec je vladar ženske energije. Selena je namenjena svim ženama, koje žele da osnaže ili da probude svoju ženstvenost. Ako ste suvereni u svojoj ženskoj energiji, Selena će vam se svideti na prvu, jer vi ste žena koja se dobro oseća u svojoj koži.
Nezvanično miris koji se najviše sviđa ženama od White lotus deo-stikova.
Očaravajući miris vanile i ruže kao kraljice cveća sa brojnim aktivnim sastojcima koji višestruko utiču na lepotu i zdravlje kože.

URANIA (jasmin, sandalovina) 50 ml
Ne zaboravite da je jasmin može se reći proslavila Koko Šanel, neponovljiva Francuska dizajnerka, koja je izričito tražila da Chanel 5 miriše na ovaj cvet. I dan danas ovo je najprodavaniji parfem na svetu.
U kombinaciji sa sandalovinom opčinjavajućeg mirisa, duboke i tople arome izoštravaju se vaša čula koja ponekad pokrenu lavinu požude i strasti. Oprezno sa ovom mirisnom notom, zaista se sandalovina hiljadama godina unazad smatrala moćnim afrodizijakom.

Razlozi zbog kojih ćete White lotus deo-stikove zavoleti

Ovi deo-stikovi nisu antiperspiranti, znači znojenje je normalno, njihov efekat je da neutrališu nepirjatne mirise. Znojenje je samo jedan od načina kako se organizam čisti od toksina i ne treba ga sprečavati.
Prirodni su, sadrže sodu bikarbonu, koja stvara baznu sredinu i tako sprečava razvoj bakterija koje stvaraju neprijatne mirise, kao i glinu koja upija sekret.
White lotus deo-stikovi su u črvstom stanju i upotreba je vrlo jednostavna, poguraju se palcem odole da bi se istisnuli. Čim se naslone na pazuh, pod dejstvom telesne temperature omekšavaju i lako se nanose na kožu.
Tekstura je praškasto-masna, deo-stikovi su minimalno masni, ne ostaju na odeći, sem ako se ne nanesu previše. White lotus deo-stikovi su kombinacije divnih mirisa i pored njih vam zaista ne trebaju parfemi.
I da ponovimo, upakovani su bioragradivu ambalažu koja će se nakon bacanja raspasti kao svaki karton u roku od par meseci i vratiti u cikluse kruženja materije u prirodi.
Uživajte u ovim mirisnim notama, pronađite svoju omiljenu i načinite mali iskorak ka očuvanju životne sredine. Bolje ćete se osećati i lepše mirisati.

DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM - slika 2DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM - slika 3DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM - slika 4DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM - slika 5DEZODORANSI U HARMONIJI SA PRIRODOM - slika 6