Bio-kutak logo

ORGANSKE PSILIJUM LJUSPICE 50g

ORGANSKE PSILIJUM LJUSPICE 50g

Šifra: 767

400 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: BEYOND

Zemlja porekla: INDIJA

ORGANSKE PSILIJUM LJUSPICE 50g

Opis:

Psilijum je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje “podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva.

Sastav:

100% organski psyllium u ljuspicama.

Uputstvo:

Pravljenje hleba i peciva: Psilijum ljuspice mogu da se melju, recimo u mlinu za kafu, da bi se dobio prah. U toj formi se koriste kao dodatak bezglutenskim brašnima. Testa sa bezglutenskim brašnom i psilijumom postaju više kao „prava“ testa, masa ostaje kompaktna i peciva se ne mrve. Takvim testima nije potrebno dodavati brašno koje sadrži gluten. Dakle, testo slično pravom može da se dobije bez skroba, bez šećera i bez glutena. Ljuspice zapravo sakupljaju vodu iz svog okruženja i od „nepovezane mase“ prave lepljivu, kompaktnu i želatinastu masu. Način upotrebe psilijum ljuspica za detoksikaciju: Preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika (5g) koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovako pripremljen napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat. Ovaj vid detoksikacije nije preporučljiv za decu, trudnice i dojilje.

Nutritivne vrednosti:

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1245kJ(301 kcal )/ 15%, proteini 6 g / 8,5%,ugljeni hidrati 6 g / 8,5% od kojih šećeri 6 g / 8,5% , masti 6 g / 8,5% , od kojih zasićene masne kiseline 6 g / 8,5%, biljna vlakna 53,5 g / 223%

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.