Bio-kutak logo

GI PREČIŠĆEN PUTER 370ml

GI PREČIŠĆEN PUTER 370ml

Šifra: 151

750 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: LILAMA DOO

Zemlja porekla: SRBIJA

GI PREČIŠĆEN PUTER 370ml

Opis:

Gi puter (jogi-gi maslo) je prečišćeni puter (kravlje maslo). Idealan za kuvanje i prženje. Bez kazeina i laktoze. Nehidrogenizovana masnoća. Zbog prijatnog orašastog ukusa Gi se može dodati na kuvano povrće, žitarice, u supe, čajeve, kolače i koristiti kao namaz. Idealan je za kuvanje i prženje zbog visoke tačke gorenja (250ºC). Gi se hiljadama godina koristi u ajurvedskoj i tibetanskoj medicini. Ima visoku tačku gorenja što je idealno za prženje Sadrži vitamine A, D, E, K, Beta karoten, linoleinsku i mlečnu kiselinu. Bez kazeina i laktoze.

Sastav:

Prečišćen maslac.

Uputstvo:

Uglavnom se koristi kao zamena za ulje ili neke druge masnoće za pripremanje hrane. Takođe se koristi umesto margarina za mazanje. S obzirom da se ne raspada na visokim temperaturama, idealan je za prženje hrane. Zbog svojstava koja poseduje, preporučuje se 1 – 2 kašike gija, svako jutro na prazan želudac. Redovnim konzumiranjem poboljšava probavu, podmlađuje organizam i izbacuje višak toksina iz tela.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost 3682kJ/896kcal. Masti 99.5 g, od kojih zasićene masne kiseline 67.7 g, ugljeni hidrati 0 g, od kojih šećeri 0 g, proteini 0 g, so 0 g, vlakna 0 g.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.