Bio-kutak logo

BREZIN ŠEĆER 250g

BREZIN ŠEĆER 250g

Šifra: 600

469 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: SWEET ADVENTURE

Zemlja porekla: KINA

BREZIN ŠEĆER 250g

Opis:

Brezin šećer je potpuno prirodan zaslađivač biljnog porekla koji se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus. Dobija se iz drveta breze a po svom sastavu je 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks 7-13, dok recimo fruktoza ima indeks 19, a beli šećer 100. Takođe, u odnosu na saharozu, brezin šećer sadrži 40% manje kalorija (2,4kcal/g) i polako se apsorbuje i vari što dovodi do osećaja sitosti. To ga čini pogodnim za ishranu svih onih koji brinu o normalizaciji nivoa šećera u krvi i telesne težine. Brezin šećer nije pogodno tlo za razvoj gljivica te je pogodan za osobe koje su na kandida dijeti.

Sastav:

100% ksilitol iz drveta breze

Uputstvo:

Može se koristiti kao svaki drugi zaslađivač, prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka. Preporučena dnevna doza: Postepeno povećavati količinu koja se unosi, npr.prve nedelje 10 grama dnevno, druge 20 grama dnevno itd. Upotreba brezinog šećera u većim količinama odjednom može da izazove dijareju.

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti u 100g: Energetska vrednost: 1035kJ/240kcal Ugljeni hidrati: 100g Od kojih šećeri: 0g Masti: 0g Vlakna: 0g So: 0g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.