Bio-kutak logo

USKI REZANAC OD SPELTE ORGANSKE 400g

USKI REZANAC OD SPELTE ORGANSKE 400g

Šifra: 418

290 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: S.Z.T.R. TIMI

Zemlja porekla: SRBIJA

USKI REZANAC OD SPELTE ORGANSKE 400g

Opis:

Spelta je arhaični tip pšenice koji se nekada gajio sa našim prostorima pod nazivom pir (nem.dunkel). Selekcijom visokorodnih pšenica ona gubi na značaju i biva skoro zaboravljena. U traganju za izvorima hrane, nutricinonisti su utvrdili da je spelta nutritivno znatno pogodnija u ishrani od konvencionalnih tipova pšenice. To je razlog što se spelta vratila na polja i u ishranu. Pored toga utvrđene su i druge prednosti u uzgoju, manji zahtevi u pogledu ishrane i zaštite sa čime se smanjuju troškovi i proizvodnja postaje isplativa a naročito u organskoj proizvodnji.

Sastav:

Organsko brašno od celog zrna 100% spelte i voda.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1550 kJ/366 Kcal Masti 4 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.7 g, ugljenih hidrata 70 g, šećera 1.5 g, proteina 12.5 g, so 10.1 g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.